Aktuality

Spolupráca s finančnou správou pri riešení DPH pre sociálne podniky

8. októbra 2024 sa uskutočnilo významné stretnutie s prezidentom finančnej správy Jozefom Kissom a europoslancom Branislavom Ondrušom ktorého hlavnou témou bolo uplatňovanie DPH pre registrované sociálne podniky. Táto otázka je pre členov Aliancie pre sociálnu ekonomiku na Slovensku zásadná. Na rokovaní Alianciu reprezentovala štatutárna podpredsedníčka Alena Gunarová.

Aliancia pre sociálnu ekonomiku dlhodobo presadzuje spravodlivé a zrozumiteľné podmienky pre fungovanie sociálnych podnikov, vrátane jasného usmernenia v oblasti daňových povinností. Stretnutie predstavuje významný krok v riešení týchto výziev. Spoločne sme sa dohodli na vytvorení metodiky, ktorá sociálnym podnikom poskytne praktický návod na uplatňovanie DPH.

Aliancia si váži podporu všetkých partnerov, ktorí sa aktívne zapájajú do tohto procesu. Ústretový prístup prezidenta finančnej správy Jozefa Kissa, ako aj podpora europoslanca Branislava Ondruša, boli neoceniteľné pre pokrok v tejto oblasti. Každý príspevok našich partnerov je kľúčový a pomáha nám spoločne vytvárať priaznivejšie podmienky pre rozvoj sociálnej ekonomiky na Slovensku.

Sme presvedčení, že táto spolupráca prinesie pozitívne zmeny v legislatívnom prostredí pre sociálne podniky a že pripravovaná metodika im poskytne istotu v oblasti DPH, čo podporí ich ďalší rozvoj. Naši členovia budú o ďalších krokoch priebežne informovaní.