Aktuality

ASES na Ceste k Medzinárodnej Spolupráci

Aliancia pre sociálnu ekonomiku na Slovensku (ASES) sa už o pár dní, 24. júna 2024, zúčastní Valného zhromaždenia Social Economy Europe (SEE) v Ríme. Táto udalosť je pre nás mimoriadne dôležitá, pretože na nej by sme mali byť oficiálne prijatí za členov SEE, čo predstavuje významný krok v našom rozvoji a posilňovaní medzinárodných partnerstiev.

Význam členstva v Social Economy Europe

Prijatie do SEE prináša množstvo výhod a príležitostí:

  1. Medzinárodné partnerstvá: Členstvo nám umožní nadviazať a prehĺbiť spoluprácu s organizáciami podobného zamerania po celej Európe. To nám otvára dvere k výmene skúseností, najlepších praktík a inovácií v oblasti sociálnej ekonomiky.
  2. Zvýšená viditeľnosť: Ako člen SEE budeme mať silnejší hlas na európskej úrovni. To nám umožní lepšie prezentovať naše úspechy a projekty a zároveň ovplyvňovať európske politiky a legislatívu v prospech sociálneho podnikania.
  3. Prístup k zdrojom a financovaniu: Členstvo v SEE nám poskytne lepší prístup k rôznym európskym fondom a programom zameraným na podporu sociálnej ekonomiky. Tým môžeme získať ďalšie finančné prostriedky na realizáciu našich projektov a iniciatív.

Výhody a Partnerstvá

Vďaka tejto spolupráci sa nám otvárajú nové možnosti v rôznych oblastiach:

  • Vzdelávanie a odborná príprava: Budeme mať prístup k širokému spektru vzdelávacích programov a školení, ktoré nám pomôžu zvýšiť kvalifikáciu našich zamestnancov a zlepšiť fungovanie našich sociálnych podnikov.
  • Inovačné projekty: Spolupráca s európskymi partnermi nám umožní zapojiť sa do inovačných projektov, ktoré môžu priniesť nové riešenia a prístupy v oblasti sociálneho podnikania.
  • Podpora znevýhodnených skupín: Vďaka partnerstvám v rámci SEE budeme môcť lepšie podporovať znevýhodnené skupiny, ktoré zamestnávame, a zlepšovať ich integráciu do spoločnosti a pracovného trhu.

Posolstvo do budúcnosti

Naša cesta k prijatiu do SEE je dôkazom, že ASES sa neustále snaží napredovať a vytvárať nové príležitosti pre sociálne podniky na Slovensku. Tento krok je len začiatkom ďalšej fázy našej práce, kde budeme aktívne spolupracovať s medzinárodnými partnermi a prinášať nové inovácie a príležitosti do našej komunity.

Spoločne pracujeme na tom, aby sme vytvorili udržateľné a spravodlivé prostredie pre všetkých, ktorí sú súčasťou sociálnej ekonomiky. Vaša podpora a angažovanosť sú kľúčové pre náš spoločný úspech. Spolu môžeme dosiahnuť veľké veci a prispieť k pozitívnym zmenám v našej spoločnosti.